TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLY

 

(D típusú vízum) 

   

 A 90 napnál hosszabb időtartamú magyarországi tartózkodáshoz a schengeni övezeten kívüli külföldieknek tartózkodási engedélyre van szükségük (azoknak is akik 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak Magyarországon). 

   A tartózkodási engedély kérelmet a tartózkodás céljának megfelelő formanyomtatványon kell előterjeszteni.  

   

 

    A tartózkodási engedélyt annak az államnak a magyar külképviseletén kell előterjeszteni ahol a kérelmezőnek az állampolgársága van vagy ahol jogszerűen tartózkodik.  539/2001/EK tanácsi rendelet II. mellékletében (pozitív lista) meghatározott országok állampolgárai Magyarországon is beadhatják a tartózkodási engedély kérelmüket. Ha azonban olyan ország állampolgára nyújtja be Magyarországon a kérelmét, aki arra nem jogosult akkor a kérelmét  biztosan el fogják utasítani. 

A TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLY KÉRELMEK KÖTELEZŐ MELLÉKLETEI

   1. A TARTÓZKODÁS CÉLJÁNAK IGAZOLÁSA

 A tartózkodási engedély kérelmet a tartózkodás céljának megfelelő formanyomtatványon kell előterjeszteni. 

   

A magyarországi tartózkodási engedélykérelmek legyakoribb céljai:

 2. A MAGYAROSZÁGI MEGÉLLHETÉS IGAZOLÁSA

 

Minden tartózkodási engedély kérelemben kötelező azt igazolni, hogy a kérelmező miből fog Magyaroszágon megélni. Az nem fogadják el a Hatóságok, hogy majd Magyrországon keres munkát! 

3. A MAGYRORSZÁGI SZÁLLÁS IGAZOLÁSA

 

   A kérelmezőnek igazolnia kell hogy lesz hol laknia Magyarországon.

4. AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSOK FEDEZETÉNEK IGAZOLÁSA

 

   Minden kérelmben igazolni kell, hogy a kérelmező egészségügyi ellátásá Magyarországon teljeskörűen fedezve lesz. Ezt lehetbiztosítás vagy pénzfedezet bemutatásával is igazolni.

5. A KIUTAZÁS FELTÉTELEINEK IGAZOLÁSA

A kérelmezőnek igazolnia kell hogy a magyarországi tartózkodásának lejáratát követpen el tudja és el is fogja hagyni az országot.

Irodánk vállalja, hogy bármilyen célú tartózkodási engedélyét a mindenkori jogszabályoknak megfelelően elkészíti és közreműködik abban, hogy azt a megfelelő Hatóságoknál sikeresen benyújthassa. 

ÁRAK

Munkavállalás célú tartózkodási engedély

(Tartózkodási engedély + Munkavállalási engedély)

790 € + Áfa

Tartózkodási engedély családegyesítés céljából

790 € + Áfa

Tanulmányi célú tartózkodási engedély

(Study Visa)

550 € + Áfa

Adókártya beszerzése

Add some more info about this item...

80 € + Áfa

TB kártya beszerzése

Add some more info about this item...

80 € + Áfa

Engedély hosszabbítás

380 € + Áfa

Please reload

Contact:

Astoria Assistance

magyarországi képviselet:

dr. Gácsi Mihály Medárd Ügyvédi Iroda

1077 Budapest 

Dohány u 12 -14

Tel: +36 1 492 0009

immigrationlawyershungary@gmail.com

from China: immigrationlawyershungary@yahoo.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon