Munkavállalási Engedély

MUNKAVÁLLALÁSI ENGEDÉLY

    Az Európai Unión kívüli állampolgároknak, ha Magyarországon kívánnak munkát vállalni, akkor ehhez minden esetben munkavállalási engedélyre van szűkségük. Akkor is szükség van a munkavállalási engedélyre, ha egy Európai Unión kívüli állampolgár a saját vállalkozásában kíván Magyarországban munkát vállalni.

   2014. január 1.-től a keresőtevékenységet folytató harmadik országbeli állampolgár esetében a munkavállalási engedély és a tartózkodási engedély ügyintézése úgynevezett összevont kérelmezési eljárásban történik. A munkavállalási engedélyt felváltó új engedély hivatalos neve: "Munkavállalás Célú Tarózkodási Engedély".

ÁLLÁSAJÁNLAT ​

  A munkavállalási célú tartózkodási engedély kibocsátásának  alapvető feltétele, hogy a kérelmező igazolja a tartózkodás célját. Foglalkoztatás jogviszony létesítésére irányuló előzetes megállapodás (hétköznapi nevén: "állásajánlat") nélkül nem lehet munkavállalási engedélyt szerezni! Arra nincs lehetőség, hogy állás keresés céljából adjanak ki engedélyt! 

    A munkavállalás célú engedély iránti kérelmet főszabályként a kérelmező tartózkodási helyén a külképviseleten kell benyújtani.

   

A kérelmezőnek igazolnia kell, hogy

​​

  • Magyarországi lakhatása megoldott

  • Az engedély lejártát követően el tudja hagyni az országot. 

   Irodánk vállalja, hogy a kérelmet és annak kötelező mellékleteit elkészíti. A kész  dokumentumokat a kérelmezőnek kell beadnia a tartózkodási helye szerinti magyar külképviseleten.

FORMANYOMTATVÁNYOK LETÖLTÉSE

A "Munkavállalás Célú Tartózkodási Engedély" kérelem benyújtásához a Beándorlási és Menekültügyi Hivatal formanyomtatványokat készített. Az elfogadott formanyomtatványokat az alábbi linkekről töltheti le:

A munkavállalási célú tartózkodási engedélyt igénylő magyar nyelvű formanyomtatvány letöltése: 

A munkavállalási célú tartózkodási engedélyt igénylő angol nyelvű formanyomtatvány letöltése: 

A "Munkavállalás célú tartózkodási engedély" kérelmezésére használt formanyomtatványt időnként változtatják ezért célszerű beadás előtt a Bevándorlási és Menekültügy Hivatal weboldalán leelenőrizni, hogy az éppen érvényes nyomtatványt használjuk-e. A Bevándorlási Hivatal "Munkavállalás célú tartózkodási engedélyről" szóló oldalát itt érheti el.

ÁRAK

Munkavállalás célú tartózkodási engedély

(Tartózkodási engedély + Munkavállalási engedély)

790 € + Áfa

Tartózkodási engedély családegyesítés céljából

790 € + Áfa

Tanulmányi célú tartózkodási engedély

(Study Visa)

550 € + Áfa

Adókártya beszerzése

Add some more info about this item...

80 € + Áfa

TB kártya beszerzése

Add some more info about this item...

80 € + Áfa

Engedély hosszabbítás

380 € + Áfa

Please reload