top of page

Az üzleti célú bevándorlás feltételei

Az üzleti célú bevándorlás főbb szabályai Magyarországon

Az üzleti célú bevándorlás nem egy jogi szakkifejezés, üzleti célú bevándorlásnak a köznyelvben azt folyamatot szokták nevezni, amikor egy külföldi állampolgár Magyarországon céget alapít és a cég vezetője vagy több alkalmazottja a cég működtetésére Magyarországon letelepedik és a cégben dolgozik.

Az üzleti célú bevándorlás engedélyeztetésénél azt kell bizonyítani a bevándorlást tervező Európai Unión kívüli állampolgárnak a hatóság felé, hogy rendelkezik azokkal a feltételekkel, amelyekkel Magyarországon törvényesen üzleti tevékenységet folytathat és ennek az üzleti tevékenységnek a hasznából fedezni tudja a Magyarországi tartózkodását.

Az üzleti célú bevándorlást tervezőnek céget kell alapítania Magyarországon. Ehhez elkerülhetetlen, hogy a cégvezetőjének a bankszámla nyitás céljából Magyarországra kell utaznia. A Magyarországra utazáshoz Schengeni vízumra van szükség.

A Magyarországon céget alapító külföldiek leggyakrabban korlátolt felelősségű társaságot alapítanak. A korlátolt felelősségű társaság minimális alaptőkéje 3 000 000 Ft. (9 500 € vagy 10 000 $). Ezt az alaptőkét a cég számlájára kell befizetni és természetesen a cég működésére lehet fel használni.

Ha cég ügyvezetője a cégben munkát kíván végezni, akkor ehhez engedélyre van szüksége. 2014. Január 1.-től ennek az engedélynek, tehát a munkavállalási engedélynek és a tartózkodási engedélynek az intézése összevont eljárásban történik. Az összevont engedély neve: “Jövedelemszerzés célú tartózkodási engedély”. A kérelmet főszabályként személyesen kell beadni. A tartózkodási engedély maximum 3 évre szól.

Útlevél, magyar tartózkodási engedély

Megfelelő szálláshely igazolása

Az engedélynek a kiadásának a feltétele, hogy a kérelmezőnek a magyarországi lakhatása megoldott legyen és a magyarországi megélhetése biztosítva legyen. A lakhatást vagy ingatlan tulajdon igazolásával vagy bérleti szerződés bemutatásával vagy ingyenes lakhatást biztosító szerződéssel lehet bizonyítani.

Megélhetés bizonyítása

A megélhetési költségek fedezetét bankszámla kivonattal vagy munkaszerződéssel kell igazolni. Újonnan alapított cégeknél a munkavállalási és tartózkodási engedély kérelem mellé csatolni kell a cég üzleti tervét. Az üzleti tervnek kell megmutatnia azt, hogy a cégnek a jövőbeli bevételei fedezik a kérvényező munkabérét, a munkabér adói és társadalom biztosítási terheit.

Egészségügyi ellátás bizonyítása

A kérelmezőnek rendelkeznie kell Eu Kék kártyával amely igazolja, hogy a kérelmező magyarországi tartózkodás alatt biztosítva van.

Kiutazás feltételeinek igazolása

Szintén igazolni, kell, hogy a kérelmező rendelkezik a kiutazás feltételeivel. Ezt általában repülőjegy vagy a kiutazás fedezetét biztosító bankszámla kivonat bemutatásával lehet igazolni

Irodánk vállalja, hogy előzetesen leellenőrzi, hogy a kérelmező megfelelhet-e az engedély feltételeinek. Amennyiben megfelel, akkor vállalja, hogy megírja és beadja a hozzánk fordulók számára a Jövedelemszerzés célú tartózkodási engedély” kérelmet. Elkészíti a kérelemhez szükséges szerződéseket és egyéb mellékleteket. Vállaljuk a kérelem mellékletét képező üzleti terv elkészítését is.

Ajánlatunkról itt olvashat részletesebben: üzleti célú bevándorlás

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page