Az üzleti célú bevándorlás feltételei

April 13, 2017

Az üzleti célú bevándorlás főbb szabályai Magyarországon

 

Az üzleti célú  bevándorlás nem egy jogi szakkifejezés, üzleti célú bevándorlásnak  a köznyelvben azt folyamatot szokták nevezni, amikor egy külföldi állampolgár Magyarországon  céget alapít és a cég vezetője vagy több alkalmazottja a cég működtetésére Magyarországon letelepedik és a cégben dolgozik.  

Az üzleti célú bevándorlás engedélyeztetésénél azt kell bizonyítani a bevándorlást tervező Európai Unión kívüli állampolgárnak a hatóság felé, hogy  rendelkezik azokkal a feltételekkel, amelyekkel Magyarországon  törvényesen üzleti tevékenységet folytathat és ennek az üzleti tevékenységnek a hasznából   fedezni tudja a Magyarországi tartózkodását. 

 Az üzleti célú bevándorlást tervezőnek céget kell alapítania Magyarországon. Ehhez elkerülhetetlen, hogy a cégvezetőjének a bankszámla nyitás céljából Magyarországra kell utaznia. A Magyarországra utazáshoz Schengeni vízumra van szükség. 

A Magyarországon céget alapító külföldiek leggyakrabban korlátolt felelősségű társaságot alapítanak. A korlátolt felelősségű társaság minimális alaptőkéje 3 000 000 Ft. (9 500 € vagy 10 000 $). Ezt az alaptőkét a cég számlájára kell befizetni és természetesen  a cég működésére lehet fel használni. 

Ha cég ügyvezetője a cégben munkát kíván végezni, akkor ehhez engedélyre van szüksége. 2014. Január 1.-től ennek az engedélynek, tehát a munkavállalási engedélynek és a tartózkodási engedélynek az intézése összevont eljárásban történik. Az összevont engedély neve: “Jövedelemszerzés célú tartózkodási engedély”. A kérelmet főszabályként személyesen kell beadni. A tartózkodási engedély maximum 3 évre szól.

 

 

 

Megfelelő szálláshely igazolása

 

 Az engedélynek a kiadásának a feltétele, hogy a kérelmezőnek a magyarországi lakhatása megoldott legyen és a magyarországi megélhetése biztosítva legyen. A lakhatást vagy ingatlan tulajdon igazolásával vagy bérleti szerződés bemutatásával vagy ingyenes lakhatást biztosító szerződéssel lehet bizonyítani. 

 

Megélhetés bizonyítása

 

A megélhetési költségek fedezetét bankszámla kivonattal vagy munkaszerződéssel kell igazolni. Újonnan alapított cégeknél a munkavállalási és tartózkodási engedély kérelem mellé csatolni kell a cég üzleti tervét. Az üzleti tervnek kell megmutatnia azt, hogy a cégnek a jövőbeli bevételei fedezik a kérvényező munkabérét, a munkabér adói és társadalom biztosítási terheit.

 

Egészségügyi ellátás bizonyítása

 

A kérelmezőnek rendelkeznie kell  Eu Kék kártyával amely igazolja, hogy a kérelmező magyarországi tartózkodás alatt biztosítva van. 

 

Kiutazás feltételeinek igazolása

 

Szintén igazolni, kell, hogy a kérelmező rendelkezik a kiutazás feltételeivel. Ezt általában repülőjegy vagy a kiutazás fedezetét biztosító bankszámla kivonat bemutatásával lehet igazolni

 

 

Irodánk vállalja, hogy előzetesen leellenőrzi, hogy a kérelmező megfelelhet-e az engedély feltételeinek. Amennyiben megfelel, akkor vállalja, hogy  megírja és beadja a hozzánk fordulók számára a Jövedelemszerzés célú tartózkodási engedély” kérelmet. Elkészíti a kérelemhez szükséges szerződéseket és egyéb mellékleteket. Vállaljuk a kérelem mellékletét képező üzleti terv elkészítését is. 

Ajánlatunkról itt olvashat részletesebben: üzleti célú bevándorlás

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts