Az üzleti célú bevándorlás feltételei

April 13, 2017

Az üzleti célú bevándorlás főbb szabályai Magyarországon

 

Az üzleti célú  bevándorlás nem egy jogi szakkifejezés, üzleti célú bevándorlásnak  a köznyelvben azt folyamatot szokták nevezni, amikor egy külföldi állampolgár Magyarországon  céget alapít és a cég vezetője vagy több alkalmazottja a cég működtetésére Magyarországon letelepedik és a cégben dolgozik.  

Az üzleti célú bevándorlás engedélyeztetésénél azt kell bizonyítani a bevándorlást tervező Európai Unión kívüli állampolgárnak a hatóság felé, hogy  rendelkezik azokkal a feltételekkel, amelyekkel Magyarországon  törvényesen üzleti tevékenységet folytathat és ennek az üzleti tevékenységnek a hasznából   fedezni tudja a Magyarországi tartózkodását. 

 Az üzleti célú bevándorlást tervezőnek céget kell alapítania Magyarországon. Ehhez elkerülhetetlen, hogy a cégvezetőjének a bankszámla nyitás céljából Magyarországra kell utaznia. A Magyarországra utazáshoz Schengeni vízumra van szükség. 

A Magyarországon céget alapító külföldiek leggyakrabban korlátolt felelősségű társaságot alapítanak. A korlátolt felelősségű társaság minimális alaptőkéje 3 000 000 Ft. (9 500 € vagy 10 000 $). Ezt az alaptőkét a cég számlájára kell befizetni és természetesen  a cég működésére lehet fel használni. 

Ha cég ügyvezetője a cégben munkát kíván végezni, akkor ehhez engedélyre van szüksége. 2014. Január 1.-től ennek az engedélynek, tehát a munkavállalási engedélynek és a tartózkodási engedélynek az intézése összevont eljárásban történik. Az összevont engedély neve: “Jövedelemszerzés célú tartózkodási engedély”. A kérelmet főszabályként személyesen kell beadni. A tartózkodási engedély maximum 3 évre szól.

 

 

 

Megfelelő szálláshely igazolása

 

 Az engedélynek a kiadásának a feltétele, hogy a kérelmezőnek a magyarországi lakhatása megoldott legyen és a magyarországi megélhetése biztosítva legyen. A lakhatást vagy ingatlan tulajdon igazolásával vagy bérleti szerződés bemutatásával vagy ingyenes lakhatást biztosító szerződéssel lehet bizonyítani. 

 

Megélhetés bizonyítása

 

A megélhetési költségek fedezetét bankszámla kivonattal vagy munkaszerződéssel kell igazolni. Újonnan alapított cégeknél a munkavállalási és tartózkodási engedély kérelem mellé csatolni kell a cég üzleti tervét. Az üzleti tervnek kell megmutatnia azt, hogy a cégnek a jövőbeli bevételei fedezik a kérvényező munkabérét, a munkabér adói és társadalom biztosítási terheit.

 

Egészségügyi ellátás bizonyítása

 

A kérelmezőnek rendelkeznie kell  Eu Kék kártyával amely igazolja, hogy a kérelmező magyarországi tartózkodás alatt biztosítva van. 

 

Kiutazás feltételeinek igazolása

 

Szintén igazolni, kell, hogy a kérelmező rendelkezik a kiutazás feltételeivel. Ezt általában repülőjegy vagy a kiutazás fedezetét biztosító bankszámla kivonat bemutatásával lehet igazolni

 

 

Irodánk vállalja, hogy előzetesen leellenőrzi, hogy a kérelmező megfelelhet-e az engedély feltételeinek. Amennyiben megfelel, akkor vállalja, hogy  megírja és beadja a hozzánk fordulók számára a Jövedelemszerzés célú tartózkodási engedély” kérelmet. Elkészíti a kérelemhez szükséges szerződéseket és egyéb mellékleteket. Vállaljuk a kérelem mellékletét képező üzleti terv elkészítését is. 

Ajánlatunkról itt olvashat részletesebben: üzleti célú bevándorlás

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Contact:

Astoria Assistance

magyarországi képviselet:

dr. Gácsi Mihály Medárd Ügyvédi Iroda

1077 Budapest 

Dohány u 12 -14

Tel: +36 1 492 0009

immigrationlawyershungary@gmail.com

from China: immigrationlawyershungary@yahoo.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon