Zsolt Hegedus
Nov 4, 2018

Egészségügyi munka feltételei

1 comment

Sziasztok!

Külföldi orvosi diplomával rendelkező személynek, milyen feltételeknek kell megfelelnie, ha Magyarországon szeretné folytatni pályáját?

Nyelvtudás? Diploma honosítás? stb... Mik az első lépések?

Assistance Astoria
Nov 4, 2018

Kedves Zsolt!

Az eljárás attól függően különböző, hogy valamelyik Európai Uniós tagállamban vagy az Unión kivül szerezte a diplomáját.

Az Unió valamely tagállamában (és jogszabály rendelkezése alapján a Norvégiában, Lichensteinben és Svájcban) szerzett diplomák esetében a diploma " feltétel nélküli elismerési eljárás" keretében kerülnek elismerésre. Az ilyen ügyekben az Állami Egészségügyi Ellátó központhoz kell fordulni. Elérhetőségük:

Cím: 1051 Budapest, Zrínyi utca 3.

Tel.: (06-1) 235-7922, (06-1) 235-7927

Fax: (06-1) 269-3794

Honlap: www.aeek.hu

Email: recognition@enkk.hu

Az Unión kíívül szerzett diplomák estében az Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központja (MEIK) az eljáró hatóság. Elérhetőségük:

Magyar Ekvivalencia és Információs Központ

1122 Budapest, Maros utca 19-21.

Telefon: (06-1) 374-2100

Telefax: (06-1) 374-2492

Email: ekvivalencia@oh.gov.hu

A végzettséget igazoló dokumentumokat (a diplomát) le kell fordíttatni. Csak az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) (1062 Budapest, Bajza utca 52.) által készített hiteles fordítást fogadják el.

 

Üdvözlettel!

 

dr. Gácsi Mihály

 

New Posts
 

Please check our page on Work Permit!

Contact:

Astoria Assistance

magyarországi képviselet:

dr. Gácsi Mihály Medárd Ügyvédi Iroda

1077 Budapest 

Dohány u 12 -14

Tel: +36 1 492 0009

immigrationlawyershungary@gmail.com

from China: immigrationlawyershungary@yahoo.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon